Intra aici sa vezi Retete Top Chef,Retete Culinare,Retete patiserie,Retete produse de patiserie, Retete Top Chef online,Retete Top Chef
INGREDIENTE
- 400 gr faina25 gr drojdie proaspata/7 gr drojdie uscata200-225 gr apa calduta1 lingurita rasa zahar1 lingurita untura de porc3 lingurite ulei maslinesare200 gr branza de vaca /telemea/burduf
MOD DE PREPARARE
Frecam dojdia cu 1 lingurita de zahar pana se lichefieaza. Facem o gropita in centrul fainii, adaugam drojdia si amestecam putin cu o lingura de lemn dupa care adaugam untura, uleiul de masline si treptat apa calduta. Framantam aluatul pana obtinem un aluat elastic.
La sfarsit adaugam sarea, framantam din nou aluatul pentru cateva minute, dupa care il lasam la dospit intr-un loc cald, ferit de curent, pentru 20-30 minute.
Aluatul NU trebuie sa-si dubleze sau tripleze volumul pentru aceste turtite. Trebuie doar sa inceapa sa creasca astfel incat aluatul sa fie usor de intins in foaie foarte subtire.
Dupa maximum 30 minute, rasturnam aluatul pe masa foarte bine infainata si il impartim in bilute egale. Intindem cu facaletul infainat bine fiecare biluta in foi rotunde, cat mai subtiri.
Punem pe una dintre foi branza sfaramata.
Asezam a doua foaie peste branza si sudam bine marginile ambelor foi, astfel incat branza sa nu iasa afara in timpul prajirii,
Presam usor cu mana fiecare turtita obtinuta.
Incingem ulei de arahide/masline/floarea soarelui intr-o tigaie teflonata. Cand uleiul este incins incepem sa prajim turtitele, cate una pe rand, pentru 2-3 minute pe fiecare parte.
Le scoatem pe hartie absorbanta si le servim calde sau caldute.
Pofta Buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu