miercuri, 7 noiembrie 2012

Reteta Top Chef de la Joseph Hadad: Lup de mare cu sos mediteranean si migdale crocante

Reteta Top Chef de la Joseph Hadad: Lup de mare servit cu sos mediteranean si migdale crocante
Intra aici sa vezi Retete Top Chef, Retete Top Chef online, Retete Top Chef



 Ingrediente

  • 400-600 g file lup de mare
  • 250 g spanac
  • 30 g ceapa
  • 1/2 catel usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare, 2-3 boabe piper negru zdrobite
  • 4 bucati rosii cherry
  • 4-5 masline kalamata
  • 20 g migdale intregi prajite
  • 1/2 patrunjel tocat
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita vin alb demisec
  • 2-4 frunze de busuioc

Mod de preparare

Pestele: Se fileteaza bucata de peste in doua. Se lasa deoparte. 
Sosul: Uleiul de masline se amesteca impreuna cu busuiocul tocat, patrunjelul si migdalele intregi. Se adauga cherry tocate marunt, zeama de lamaie, vinul, sarea, piperul si usturoiul. Se lasa deoparte.
Intr-o tigaie de teflon se pune putin ulei de masline. Dupa ce se incinge, se soteaza fileul de peste. In primul rand se pune in tigaie pe partea cu pielea, se presara sare si piper. Dupa un minut se intoarce si se pune pe partea cealalta. Pestele se pune apoi in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru doua minute. 
Intr-o tigaie se soteaza ceapa tocata, se adauga spanacul, sare, piper, cativa stropi de lamaie si, cine vrea, mai poate adauga putin uturoi. Se scoate pestele si se pune pe doua farfurii. se imparte spanacul in doua si se aseaza in farfurie cu ajutorul unei forme rotunde, cu diametrul de 10 cm. Peste spanac se pune pestele, iar sosul se pune peste peste si pe marginea farfuriei. Puteti decora cu doua frunze de busuioc proaspat. 
Pofta buna!
Imparte cu prietenii
  • Share pe Facebook
  • Share pe Twitter
  • Share pe Google+
  • Share pe Stumble Upon
  • Share pe Evernote
  • Share pe Blogger
  • Share to Email
  • Share pe Yahoo Messenger
  • Ma multe retele...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu