vineri, 9 noiembrie 2012

Reteta Saratele cu branza, susan si mac

Reteta Saratele cu branza, susan si mac
Intra aici sa vezi Retete Top Chef,Retete Culinare,Retete patiserie,Retete produse de patiserie, Retete Top Chef online,Retete Top Chef




INGREDIENTE

  •  100g faina de grau integrala
    100g faina de grau tip 1050, in plus pentru prelucrat
    ½ lingurita sare
    50g unt
    50g parmezan ras
    1 ou mare
    2 linguri lapte
    1 lingurita boia dulce
    1 lingurita seminte de susan
    1 lingurita cu mac

MOD DE PREPARARE

Incinge cuptorul la 180°C, tapeaza tava cu hartie pentru copt. Amesteca intr-un castron cele 2 tipuri de faina cu sarea. Adauga untul si continua sa amesteci pana obtii un aluat faramicios. Inglobeaza si parmezanul.
Bate oul cu lapte, pune deoparte 1 lingura de continut, iar restul toarna-l la amestecul de faina si framanta, pana obtii un aluat omogen. Presara un strat subtire de faina pe suprafata de lucru, pe care mai framanti putin aluatul.
Cerne praful de boia peste faina de pe suprafata de lucru si intinde o foaie de aluat patrata, cu latura de 20cm.
Reteta saratele
Unge aluatul cu oul pus deoparte, presara seminte de susan si mac si preseaza usor in foaia de aluat.
Taie patratul in doua. Fiecare jumatate o tai in fasii late de 1 cm, pe care le rasucesti usor si le pui in tava, apasand usor capetele in jos, pentru ca in timpul coacerii sa nu se curbeze in sus.
Rumeneste saratelele 15 minute in cuptorul incins. Cand sunt gata, le scoti din cuptor lasandu-le sa se racoreasca putin, apoi se servesc.
Pastrate intr-o cutie cu capac, saratelele raman proaspete timp de 5 zile.Reteta saratele pe care v-am propus-o este simplu de preparat, nu necesita mult timp, iar rezultatul este minunat.
Imparte cu prietenii
  • Share pe Facebook
  • Share pe Twitter
  • Share pe Google+
  • Share pe Stumble Upon
  • Share pe Evernote
  • Share pe Blogger
  • Share to Email
  • Share pe Yahoo Messenger
  • Ma multe retele...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu