Reteta prajitura cu branza si fructe de padure
Intra aici sa vezi Retete Top Chef,Retete Culinare,Retete prajituri,Retete desert, Retete Top Chef online,Retete Top Chef
INGREDIENTE
- 200 g biscuiti (un pachet mare de biscuiti simpli),
- 70-80 g unt topit (un cub),
- un plic gelatina,
- 12 linguri apa clocotita,
- 500 g branza de vaci proaspata nu foarte rece,
- 250 ml frisca lichida,
- 5 linguri zahar tos,
- zahar vanilat (2 pliculete),
- zahar pudra sau fulgi de cocos pentru ornat,
- 150-200 g fructe de padure (afine, capsuni, zmeura, mure) sau din dulceata/compot.
MOD DE PREPARARE
- pregateste o forma de tort cu baza detasabila si acoper-o cu hartie speciala pentru copt
- biscuitii se faramiteaza intr-un prosop si apoi se amesteca bine cu untul topit, un pliculet de zahar vanilat si fulgi de cocos (daca preferi!)
- acest amestec se aseaza in strat uniform in tava de tort si se formeaza un blat
- gelatina se dizolva in apa clocotita si se lasa pe foc foarte mic pana la disparitia cristalelor, insa nu se fierbe
- nuca de cocos (daca folosesti) se amesteca si ea cu apa clocotita, pentru rehidratare
- branza de vaci se bate cu mixerul pana devine o crema
- frisca se bate bine dupa instructiunile de pe cutie
- se amesteca branza de vaci cu frisca, gelatina, zaharul, zaharul vanilat si cocosul oparit
- crema se toarna in forma de tort, peste blatul din biscuiti
- se niveleaza frumos cu un cutit si se lasa la frigider timp de 4-5 ore sau o noapte intreaga
- daca nu ai rabdare si vrei sa mananci imediat prajitura, las-o macar o ora la congelator
- dupa ce ai scos prajitura de la frigider, se desprinde tava de tort si se aseaza pe o farfurie rotunda
- deasupra se pun fructele de padure sau cele din compot/dulceata
- se presara zahar vanilat sau fulgi de cocos si gata!
- biscuitii se faramiteaza intr-un prosop si apoi se amesteca bine cu untul topit, un pliculet de zahar vanilat si fulgi de cocos (daca preferi!)
- acest amestec se aseaza in strat uniform in tava de tort si se formeaza un blat
- gelatina se dizolva in apa clocotita si se lasa pe foc foarte mic pana la disparitia cristalelor, insa nu se fierbe
- nuca de cocos (daca folosesti) se amesteca si ea cu apa clocotita, pentru rehidratare
- branza de vaci se bate cu mixerul pana devine o crema
- frisca se bate bine dupa instructiunile de pe cutie
- se amesteca branza de vaci cu frisca, gelatina, zaharul, zaharul vanilat si cocosul oparit
- crema se toarna in forma de tort, peste blatul din biscuiti
- se niveleaza frumos cu un cutit si se lasa la frigider timp de 4-5 ore sau o noapte intreaga
- daca nu ai rabdare si vrei sa mananci imediat prajitura, las-o macar o ora la congelator
- dupa ce ai scos prajitura de la frigider, se desprinde tava de tort si se aseaza pe o farfurie rotunda
- deasupra se pun fructele de padure sau cele din compot/dulceata
- se presara zahar vanilat sau fulgi de cocos si gata!
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu