sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Reteta Musaca de cartofi piure si carne de vita

Reteta Musaca de cartofi piure si carne de vita
Intra aici sa vezi Retete Top Chef,Retete Culinare,retete mancare,Mancaruri, Retete Top Chef online,Retete Top Chef




 INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi
    2 linguri margarina
    400 gr carne de vita tocata
    100 gr carne de porc grasa tocata
    3 cepe
    1 ardei gras
    4 rosii coapte (2 linguri bulion)
    2 oua
    150 gr smantana
    o lingura de faina
    sare
    piper
    marar
    4 linguri ulei de masline

MOD DE PREPARARE

Pasul 1:
Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg de zeama si se piseaza. E bine sa mai lasi putina zeama ca sa fie piureul mai moale. Cand zdrobesti cartofii adauga sare si margarina.
Pasul 2:
Intr-o tigaie se pune putin ulei si se pune ceapa taiata marunt. Peste se adauga ardeiul gras taiat fasii, carnea amestecata, sare si piper. Se lasa la foc mic pana se inabuse carnea.
Pasul 3:
Carnea racita se amesteca cu smantana, ouale crude, faina, mararul si rosiile curatate de coaja si tocate (sau bulionul). Deasupra se adauga condimente, dupa gust.
Pasul 4:
Piureul se imparte in trei parti iar compozitia de carne in doua parti egale. Intr-o tava unsa cu ulei se pune un strat de piure urmat de unul de carne, un altul de piure altul de carne. Deasupra se mai pune un strat de piure.
Pasul 5:
Se baga la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.
Imparte cu prietenii
  • Share pe Facebook
  • Share pe Twitter
  • Share pe Google+
  • Share pe Stumble Upon
  • Share pe Evernote
  • Share pe Blogger
  • Share to Email
  • Share pe Yahoo Messenger
  • Ma multe retele...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu