sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Reteta Friptura de mistret la cuptor cu umplutura de fructe

Reteta Friptura de mistret la cuptor cu umplutura de fructe
Intra aici sa vezi Retete Top Chef,Retete Culinare,Retete Fripturi si Gratar, Retete Top Chef online,Retete Top Chef




 INGREDIENTE

  • - 2 kg de carne dezosata de mistret si cateva coaste pentru aroma
    - sare si piper negru
    - o cana de umplutura de caise, mere si prune
    - o lingurita de paprika
    - o lingurita de pudra de usturoi
    - o lingura de ulei
    - o lingura de unt
    - un morcov curatat si taiat
    - o ceapa curatata si taiata in
    - 2-3 catei de usturoi, curatati
    - o foaie de dafin
    - o lingura de cimbru proaspat tocat
    - o lingura de rozmarin proaspat tocat
    - jumatate de cana de vin alb sec
    - 2 cani de supa de pui
    - un sfert de cana de otet de mere
    - un sfert de cana de zahar

    Pentru umplutura de fructe:
    - 2 cepe rosii mici, tocate
    - 2 linguri de unt moale
    - jumatate de cana de mere taiate cubulete
    - un sfert de cana de coniac
    - o jumatate de cana de caise uscate, taiate cubulete
    - o jumatate de cana de prune fara samburi, taiate cubulete
    - o cana de migdale prajite (optional)
    - zeama de la o lamaie
    - sare si piper dupa gust

MOD DE PREPARARE

1. Intr-o tigaie de teflon, prajeste ceapa rosie cu untul pana cand ceapa se inmoaie - cam 3 minute - apoi adauga merele si prajeste din nou pana cand se inmoaie si ele, cam inca 2 minute, amestecand bine.
2. Adauga coniacul si lasa sa se aprinda, apoi adauga restul ingredientelor si amesteca bine pentru a combina toate aromele - cam 3 minute. Lasa sa se raceasca si pune deoparte.
Pentru friptura de mistret la cuptor:
1. Incalzeste cuptorul.
2. Pe o planseta de lucru curata, curata bucata de carne de mistret de grasimi sau alte tesuturi. Fa o taietura pe mijlocul bucatii de carne si desfa carnea ca un fluture. Aplatizeaz-o bine si aranjeaza umplutura de fructe in mijlocul bucatii. Ruleaza din nou carnea si leag-o bine cu ata in cateva locuri.
3. Asezoneaza bine exteriorul cu sare, piper, pudra de piper si paprika.
4. Incalzeste uleiul si untul intr-o tava de copt pe aragaz la flacara mare si apoi adauga carnea si oasele. Prajeste carnea pe toate partile timp de 8-9 minute.
5. Micsoreaza flacara la moderat, adauga morcovii taiati rondele, ceapa taiat in optimi, frunza de dafin si usturoiul si continua sa prajesti timp de 5 minute, apoi impinge oasele si legumele sub friptura si presara cu verdeturi.
6. Adauga vinul si supa in oala, da in clocot si apoi muta cu grija tava in cuptor la foc mediu spre mic.
7. Lasa friptura sa se gateasca descoperita cam jumatate de ora, intorcand-o pe partea cealalta dupa 15 minute si las-o pana cand este prajita bine.
8. Ia friptura din tava, acoper-o cu folie de aluminiu ca sa ramana calda si pune deoparte ca sa se odihneasca. Trece prin sita sosul din tava intr-o tigaie mica pentru sos, curata excesul de grasime de la suprafata si apoi da in clocot. Redu cantitatea la aproximativ o cana de sos.
9. Intr-o alta tigaie, adauga otetul si zaharul si incalzeste la foc mediu pana se caramelizeaza, cam 1-2 minute.
10. Incorporeaza sosul din tava in acest amestec, da in clocot si lasa sa fiarba la foc mic timp de 8 minute pentru a reduce si a se ingrosa. Incheie cu un pic de unt si verdeturi proaspat tocate.
11. Feliaza friptura de mistret la cuptor pentru a scoate in evidenta umplutura uimitoare si presara sos din belsug.
Imparte cu prietenii
  • Share pe Facebook
  • Share pe Twitter
  • Share pe Google+
  • Share pe Stumble Upon
  • Share pe Evernote
  • Share pe Blogger
  • Share to Email
  • Share pe Yahoo Messenger
  • Ma multe retele...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu