sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Reteta Cotlete de porc in sos de vin rosu

Reteta Cotlete de porc in sos de vin rosu
Intra aici sa vezi Retete Top Chef,Retete Culinare,Retete Fripturi si Gratar, Retete Top Chef online,Retete Top Chef




 INGREDIENTE

  • 4 cotlete de porc
    2 pahare vin rosu de buna calitate
    3 frunze salvie
    2 crengute maghiran
    3-4 catei usturoi
    sare
    piper
    ulei

MOD DE PREPARARE

Prajim cotletele pentru 4 minute pe fiecare parte in 4-5 linguri de ulei intr-o tigaie destul de larga astfel incat sa nu fie nevoie sa suprapunem feliile de carne.
Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti adaugam sarea si piperul.
Se adauga si cateii de usturoi taiati in feliute subtiri, crengutele de maghiran si frunzele de salvie rupte in bucatele cu mana.
Adaugam vinul rosu si lasam tigaia pe foc mic, initial fara capac. Cand vinul s-a evaporat aproape in totalitate adaugam un pahar mic de apa si acoperim tigaia.
In cazul in care cotletele nu sunt fragede dupa primul pahar de apa, mai adaugam unul, acoperim tigaia si o lasam pe foc mic pana cand sosul scade.
Cand carnea este frageda si sosul a scazut si a capatat o consistenta cremoasa, stingem focul si servim alaturi de mamaliga.
Pofta buna!!
Imparte cu prietenii
  • Share pe Facebook
  • Share pe Twitter
  • Share pe Google+
  • Share pe Stumble Upon
  • Share pe Evernote
  • Share pe Blogger
  • Share to Email
  • Share pe Yahoo Messenger
  • Ma multe retele...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu