vineri, 9 noiembrie 2012

Reteta Croissante frantuzesti cu umplutura orientala

Reteta Croissante frantuzesti cu umplutura orientala
Intra aici sa vezi Retete Top Chef,Retete Culinare,Retete patiserie,Retete produse de patiserie, Retete Top Chef online,Retete Top Chef




INGREDIENTE

  •  - pentru aluat: 2 galbenusuri, 400 de grame de faina de cozonac sau speciala pentru patiserie, sare, 100 ml apa minerala, jumatate de plic praf de copt, 125 ml iaurt gras
    - pentru impachetare: 200 g unt sau margarina fara sare, 30-40 grame de faina
    - pentru umplutura: 2 albusuri, 100 g zagar, 2 plicuri zagar vanilat, 150 g nuca macinata, un pumn de stafide, scortisoara, nucsoara.

MOD DE PREPARARE

- amesteca cele 2 galbenusuri cu putina sare, apa minerala si iaurt gras, apoi adauga ingredientele uscate: faina si praful de copt. Framanta un aluat elastic, iar daca mai simti nevoia, adauga putina faina, astfel incat sa se desprinda de pe maini si sa revina mereu la forma initiala.

- ingredientele pentru impachetare - untul moale si faina - se amesteca bine de tot, pana obtii o crema usoara

- aluatul se imparte in doua parti egale si se intind doua foi mari si subtiri- ar trebui sa obtii doua foi de marimea tavii de la cuptor! Planseta pe care lucrezi trebuie unsa, in prealabil, cu ulei sau presarata cu putina faina.

- o jumatate din cantitatea de unt cu faina se intinde pe prima foaie uniform, pana patrunde bine aluatul.

- foaia dreptunghiulara obtinuta se cresteaza la capete, fara a le desprinde complet, sub forma de triunghuri, care apoi se pliaza catre interior. Dupa ce ai pliat toate colturile dreptunghiului, trebuie sa obtii un patrat gros, frumos impachetat. Se repeta operatiunea si cu a doua foaie, apoi cele doua patrate obtinute se invelesc in folie alimentara sau intr-un prosop curat si se lasa la frigider 15 minute.

- intre timp, preparam umplutura: cele doua albusuri se bat bine cu un strop de sare si apoi cand albusul creste, se adauga zaharul tos si cel vanilat si se continua amestecarea, pana la obtinerea unei bezele solide.

- peste bezea se adauga nuca si se incorporeaza cu o spatula de lemn de sus in jus, apoi se adauga stafidele, nucsoara si scortisoara, amestecand cu grija. Umplutura se lasa la rece.

- cele doua patrate de aluat se scot de la frigider, se ung cu putin ulei, se intind in doua foi pe planseta si se repeta operatiunea de impaturire de mai sus. Cand obtii un nou rand de patratele, le dai din nou la rece timp de 30 de minute.
 
- dupa ce a trecut acest timp, aluatul se unge cu ulei si se intinde cate o foaie mare din fiecare patrat, care se taie dupa preferinta. Pentru a obtine croissante fruntuzesti clasice, trebuie sa tai aluatul sub forma de triunghiuri isoscele cu baza mica.

- pe fiecare triunghi se pune cate o lingura de umplutura si se ruleaza de la baza spre varf, obtinand un croissant clasic.

- croissantele se ung cu galbenus de ou batut si se coc in cuptorul preincalzit, timp de 25 de minute sau pana se rumenesc pe toata suprafata.

Pofta Buna!
Imparte cu prietenii
  • Share pe Facebook
  • Share pe Twitter
  • Share pe Google+
  • Share pe Stumble Upon
  • Share pe Evernote
  • Share pe Blogger
  • Share to Email
  • Share pe Yahoo Messenger
  • Ma multe retele...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu